ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ...

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΝΑΝΤΙΑ

Μιας και το έφερε η κουβέντα και επειδή πεινάσαμε λιγάκι, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές συνταγές μαγειρικής που μας εκμυστηρεύτηκε η κυρία Νάντια όταν μας είχε επισκεφθεί!
Πάρτε χαρτί και μολύβι!!!!

"ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ"
ΥΛΙΚΑ
πίτες για σουβλάκι
μπιφτέκια μακρόστενα (κεμπάπ)

 Η συνταγή για τα μπιφτέκια είναι αυτή που ξέρουμε, απλά τους δίνουμε μακρόστενο σχήμα και τα τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά. Στη συνέχεια ψήνουμε τις πίτες στο τηγανι για να μαλακώσουν λίγο και τις βάζουμε στο πιάτο. Για το γιαουρτλού, χτυπάμε γιαούρτι με λίγο σκόρδο, το αραιώνουμε με λίγο νερό και χύνουμε το μείγμα πάνω στα μπιφτέκια. Τέλος, σε μια κατσαρόλα βράζουμε πελτέ με νερό, μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε πάπρικα και βούτυρο. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε πάνω από τα μπιφτέκια και το γιαουρτλού και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


"ΚΙΟΥΝΕΦΕ"

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
Βούτυρο
τυρί μοτσαρέλα
νερό 
ζάχαρη

Χωρίζουμε το μισό κανταϊφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Το βάζουμε σε ταψί, λιώνουμε 200 γραμ. βούτυρο και το μισό το περιχύνουμε στο κανταϊφι. Βάζουμε μια στρώση από κανταϊφι στον πάτο του ταψιού και το περιχύνουμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε το τυρί μοτσαρέλα και και μια τελευταία στρώση κανταϊφι και το περιχύνουμε πάλι με το υπόλοιπο βούτυρο. Τοποθετούμε το ταψί πάνω σε μια εστία (μάτι της κουζίνας) και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να ψηθεί ομοιόμορφα. 
Μετά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 2 ποτήρια νερό και 2 ποτήρια ζάχαρη και περιχύνουμε το γλυκό μας. 



"ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΪΜΑΚΙ"

ΥΛΙΚΑ
Μήλα καθαρισμένα 
λεμόνι 
ζάχαρη κρυσταλλική
κόκκινη ζάχαρη (υπάρχει μόνο στην Κωνσταντινούπολη)
καϊμάκι ή σαντιγί

Καθαρίζουμε πρώτα τα μήλα, δημιουργώντας μια τρύπα στο κέντρο τους. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μόλις τελειώσουμε με το καθάρισμα, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι για να τα καραμελώσουμε. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι αλλά και πάνω στα μήλα ζάχαρη κρυσταλλική, αλλά ακόμα πιο νόστιμα θα γίνουν αν βάλουμε στο κενό που υπάρχει στα μήλα ένα κομματάκι από την πλάκα κόκκινης ζάχαρης που δυστυχώς τη βρίσκουμε μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις καραμελώσουν λίγο, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα περιχύνουμε  με την καραμέλα που φτιάξαμε. Σταδιακά παίρνουν ένα όμορφο κόκκινο χρώμα εξαιτίας της κόκκινης ζάχαρης. Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και στο κενό τους βάζουμε καϊμάκι ή σαντιγί με το κορνέ. 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!